Skip to main content

the old fiddler AND
Délice d'Agneau

Ovenkoek met gerookt lamsham,
pasta van ui, spek en een espuma van gratin

Chef

Jonas Desmedt en Bram Debacker

Jonas en zijn team heten u welkom in Irish Pub & Restaurant The Old Fiddler in Poperinge. U eet er lekker en terwijl u proeft van de Ierse sfeer met Guinness en traditionele muziek. Maar ook lokale kwaliteiten komen aan bod.

Délice d'Agneau en Jonas werkten samen aan een heerlijk recept met Lamsham. De bereidingswijze kunt u hieronder vinden, maar twijfel ook zeker niet om het daar te gaan eten.

Ovenkoek met gerookte lamsham, pasta van ui en spek en een espuma van gratin.

Ingrediënten

  • 1/2 kg gratin
  • 1/4l room
  • 1/4l room
  • 1/4l kippenbouillon

Pasta van ui en spek

Een ui aanstoven op het vuur samen met spekblokjes. Daarna deze mixen (bij voorkeu met thermomix).

Espuma van gratin

Room en kippenbouillon laten opkoken. Daarna de gratin samenvoegen in een thermomix een goed laten mixen zodat er zeker geen brokjes Blijven inzitten. Daarna het mengsel in espuma fles brengen. 2 gaspatronen opsteken. Hou deze warm in een au bain marie of warmhoudkast.

De garnituur

Je neemt een bord en maakt op een hoek een slaatje. (sla, tomaat, witloof, ui,...).
Besprenkel met vinaigrette.

Snij een ovenkoek open en besmeer deze zowel langs binnen en langs buiten met de pasta van ui en spek. Daarna snij je met de vleesmachine voldoende schelletjes van de lamsham zodat de ovenkoek mooi gevuld is. Deze 3 à 4 minuten in een oven op 175°C.

Daarna kun je de ovenkoek gaan dresseren op je bord met groentjes. Je trekt deovenkoek wat open en doe nog wat sla erin. Tot slot doe je nog een mooie toef espuma van gratin erbij.

Print het recept hier

Adrukken
All